nieuws

Lagere prijzen door overnames online reisbranche

Hotel

Een nieuwe fusiegolf in de reiswereld zorgt ervoor dat hotelkamers en vliegtickets nog beter op elkaar worden afgestemd bij boekingssites op internet. Hierdoor wordt het online boeken van een reis steeds goedkoper.

Lagere prijzen door overnames online reisbranche

Dat blijkt uit de jongste overname in reiswereldland. Zo staat reisgigant BCD Holdings aan de vooravond van de overname van Easytobook.com. Een half jaar geleden nam het al Cheaptickets over.

Het aan elkaar knopen van diverse boekingssites zorgt voor een nog betere afstemming in de reiswereld. Zo verwacht Erik Jan Vlek van Travix, een dochteronderneming van BCD, dat de integratie van Easytobook.com voor flink meer hotelovernachtingen gaat zorgen.

Voor kleine partijen in de online reisbranche lijkt het door de overnamegolf steeds moeilijker te worden. De drang om zich aan te sluiten bij een online reisbureau zal sterk toenemen, is de verwachting.

Reageer op dit artikel