nieuws

City Inn bouwt reuzenhotel in Amsterdam

Hotel

De Britse hotelketen City Inn gaat op het Oosterdokseiland in Amsterdam een van de grootste hotels van Nederland exploiteren. In februari beginnen de heiwerkzaamheden van het luxe hotel aan de oostzijde van het Centraal Station in Amsterdam.

City Inn bouwt reuzenhotel in Amsterdam

Eind 2009 of begin 2010 moet het hotel gereed zijn. De toren zal het grootste hotel van Nederland zijn, aldus de projectorganisatie voor het Oosterdokseiland woensdag.

Het hotel telt waarschijnlijk 540 kamers en krijgt ook conferentiezalen en horecagelegenheden. Exploitant City Inn heeft met de gemeente Amsterdam onlangs een contract gesloten voor een hoteloppervlakte van 30.000 vierkante meter. Volgende week vrijdag ontvouwen City Inn en projectontwikkelaar Bouwfonds MAB hun plannen voor het hotel.

Uit een recente studie bleek dat er een tekort is aan hotelkamers in Amsterdam om de groei van het toerisme aan te kunnen. In en rond de hoofdstad is tot 2015 nog plaats voor honderd nieuwe hotels, met een capaciteit van 10.000 tot 13.000 hotelkamers.

De locatie op het Oosterdokseiland is de aanzet tot de ontwikkeling van extra capaciteit in de richting van de oostelijke binnenstad van Amsterdam, waar nog veel behoefte is aan extra accommodatie.

Daarnaast meent de gemeente dat het hotel voor levendigheid zorgt op het Oosterdokseiland. Op dit terrein naast Amsterdam CS verrijzen de komende jaren de grootste bibliotheek van Nederland, een nieuw conservatorium, kantoren, winkels en woningen.

Congrescentrum RAI in Amsterdam heeft al lange tijd plannen voor de bouw van een hotel van 600 tot 800 kamers. Er wordt nog naar een goede locatie gekeken, liet een woordvoerster weten.

Met de komst van een City Inn Hotel in Amsterdam waagt de Britse hotelketen voor het eerst de stap naar het Europese vasteland. Het in 1995 opgerichte bedrijf exploiteert momenteel vier hotels in Engeland en Schotland.

Reageer op dit artikel