nieuws

Eerste kamer Easyhotel Amsterdam opgeleverd

Hotel

In Amsterdam is onlangs de eerste kamer van het nieuwe Easyhotel opgeleverd. Het hotel dat werkt volgens het principe van collega-bedrijf Easyjet gaat in oktober van dit jaar open. Amsterdam krijgt het eerste Easyhotel van heel Nederland.

Eerste kamer Easyhotel Amsterdam opgeleverd

Het nieuwe hotel aan de Ferdinand Bolstraat in de hoofdstad krijgt tachtig kamers, verspreid over vier verdiepingen. Elke kamer meet zo’n twaalf vierkante meter.

Easyhotel gelijk aan Easyjet

De kamer heeft een bed/bedden, tv en badkamer en is te boeken vanaf 49 euro per nacht. Voor extra’s moet worden betaald, net als in de vliegtuigen van Easyjet. Ook tv kijken kost geld. Net als een extra schoonmaakbeurt gedurende het verblijf. Een restaurant of een ontbijtruimte krijgt het hotel niet. Wel is er een receptie, internetruimte en komen er snack- en frisdrankautomaten.

We openen in oktober 2011’, liet Judith Veldhuyzen van Zanten van DanZep Hotels, de franchisehouder van Easyhotel in Nederland, eerder al weten in Misset Horeca. ‘Daarna openen we in Den Haag en Rotterdam. Verder kijken we naar steden zoals Eindhoven’.

De prijzen van een kamer worden bepaald door de easy-filosofie, zoals dat ook geldt bij luchtvaartdiscounter Easyjet. Veldhuyzen van Zanten: ‘Hoe vroeger gasten boeken, hoe lager de prijs. In Amsterdam kennen we een minimumprijs van 49 euro, voor een tweepersoonskamer. In Den Haag is dat 39 euro. De gast krijgt bij ons een kamer, badkamer met douche, handdoeken en veiligheid’.

Reageer op dit artikel