nieuws

Eerste hotelboekingen voor Elfstedentocht

Hotel

De eerste negen boekingen voor een mogelijke Elfstedentocht zijn alweer binnengekomen bij hotel-café ’t Anker in Leeuwarden. De eigenaar laat mensen voor 15 euro reserveren en garandeert ze vervolgens een slaapplek tijdens de tocht der tochten.

Eerste hotelboekingen voor Elfstedentocht

Gaat de tocht helemaal niet door, dan zijn de reserveringskosten voor de hotelier. Vindt het schaatsfestijn wel doorgang, dan worden de kosten in mindering gebracht. Volgens hoteleigenaar Chris van der Leij nemen de ware liefhebbers het zekere voor het onzekere.

Ook Hotel Campanile heeft al vier personen op een wachtlijst gezet, onder wie een vrouw die zich ieder jaar meldt en drie personen die in de ban raakten na de film over de Elfstedentocht van 1963, De hel van ’63.

Het WTC Hotel Leeuwarden van Westcord – waar de première van deze film plaatsvond – heeft ook al acht kamers op de wachtlijst staan. Gasten kunnen hier voor 20 euro een reservering maken voor een overnachting tijdens de Elfstedentocht. General manager Herman van der Poel: ‘We worden enorm veel gebeld.’

Bij het Eden Oranje Hotel kwamen vorige week de eerste informatieve telefoontjes al binnen, maar dit leidde nog niet tot reserveringen. Bij het Bastionhotel hebben zich nog geen belangstellenden gemeld.

Reageer op dit artikel