nieuws

Henk Meyknecht naar Langham Hotels

Hotel

Henk Meyknecht vertrekt bij Marco Polo Hotels China. De Nederlanderse hotelier en columnist van Misset Horeca wordt met ingang van 1 maart benoemd tot Managing Director van The Langham Hotel in Shanghai, China.

Henk Meyknecht naar Langham Hotels

The Langham Hotel heeft 97 suites en dateert uit 1930. Na een ingrijpende renovatie van 14 miljoen euro is het in mei 2009 heropend. Verder heeft het hotel vier restaurants en een urban spa.

Het is de eerste vestiging van Langham Hotels in China en het art-deco hotel wil zich positioneren in de top tien van “Grand hotels” in het Verre Oosten. Het vijfsterrenhotel telt 245 medewerkers.

Tevens gaat Meyknecht zich namens Langham Hotels richten op een versnelde expansie van het merk in China, met geplande openingen in Beijing, Shenzhen, en Guanzhou. Langham Hotels is een relatief kleine speler in het topsegment van de mondiale hotellerie, maar staat aan de vooravond van een aggresieve expansie.

Langham Hotels

Henk Meyknecht (50) is op dit moment nog regionaal direkteur van Marco Polo Hotels China in Beijing.

‘Ik ben erg tevreden met deze transfer, mede ook omdat Langham mij een krachtig netwerk aanbiedt voor een versnelde introductie van haar exclusieve hotelmerken in China’, aldus Meyknecht in een eerste reactie vanuit Beijing.

Langham Hotels exploiteert wereldwijd vijftien vier- en vijfsterrenhotels met vestigingen in onder meer London, Melbourne, Los Angeles en Hong Kong. De hotelgroep heeft twintig hotels in aanbouw op vrijwel alle continenten. De keten kent drie merken; The Langham (klassiek vijfsterren), The Langham Place (modern vijfsterren) en Eaton Hotels (trendy viersterren)

The Leading Hotels of the World

Alle Langham hotels zijn exclusief eigendom van de hotelketen en ze worden onder eigen beheer geëxploiteerd. The Langham in London is het vlaggenschip van de groep. Dit 380 kamers tellende hotel, lid van The Leading Hotels of the World, dateert uit 1865.

Henk Meyknecht studeerde aan de Hotelschool Maastricht en de Cornel Universiteit in Verenigde Staten. Hij vervulde managementfunkties bij onder meer Hilton International, Intercontinental Hotels en The Peninsula Group. Sinds 2002 is hij werkzaam voor Marco Polo Hotels. Hij is tevens columnist voor Misset Horeca en lid van de adviesraad van de hotelschool Maastricht.

Langham Hotels is gevestigd in Hong Kong en een dochteronderneming van Great Eagle Holdings, een beursgenoteerd onroerend goedbedrijf en projectonwikkelaar.

Reageer op dit artikel