nieuws

Libéma Groep koopt Aviodrome

Hotel

Libéma Groep uit Rosmalen koopt het in november failliet verklaarde luchtvaartthemapark Aviodrome. Het recreatiebedrijf wil Aviodrome uitbreiden met een groot horecaplatform met uitzicht op de start- en landingsbaan van vliegveld Lelystad.

Libéma Groep koopt Aviodrome

Libéma is ook bekend als verhuurder van vakantiehuisjes op de parken Dierenbos en Beekse Bergen. Daarnaast is de groep eigenaar van onder meer Autotron in Rosmalen, De Brabanthallen in Den Bosch en Safaripark Beekse Bergen.

Libéma voorkomt hiermee een veiling van de collectie klassieke vliegtuigen. Libéma wilde Aviodrome vorig jaar al overnemen, maar die poging strandde. Door nieuwe afspraken met onder meer de Schiphol Group lukte de overname ditmaal wel en kan het Aviodrome een doorstart maken.

Bruikleen

Het Aviodrome sloot vanwege het faillissement in december de deuren, maar gaat op 28 april weer open. De Libéma Groep mikt voorlopig op 180.000 bezoekers per jaar. Volgens het bedrijf waren dat er voor de sluiting een paar duizend minder.

In totaal heeft het bedrijf 5,4 miljoen euro op tafel gelegd om het Aviodrome te redden. De Schiphol Group, KLM en de gemeente Lelystad hebben bovendien voor 750.000 euro de Connie en de Uiver gekocht, twee topstukken uit de collectie. Het Aviodrome krijgt die in bruikleen.

Het Aviodrome opende in 1971 voor het eerst de deuren, destijds nog als museum op Schiphol. In 2003 verhuisde het park naar Lelystad en werden de activiteiten uitgebreid. De laatste jaren vielen de bezoekersaantallen echter tegen, met als gevolg dat het Aviodrome begin november vorig jaar uitstel van betaling aan moest vragen. Drie weken later werd het faillissement uitgesproken.

Reageer op dit artikel