nieuws

Megalomaan project bij mooiste internationale dakterrassen

Hotel

Voor deze special stelde de redactie ook een selectie van de mooiste dakterrassen samen. Van Amsterdam tot de Verenigde Arabische Emiraten. En van New York tot Singapore. Het dakterras van het project in laatstgenoemde stad is megalomaan te noemen.

Megalomaan project bij mooiste internationale dakterrassen

Het gaat om Marina Bay Sands in Singapore. (zie foto) De kroon op het werk van architect Moshe Safdie is het Sands SkyPark op de 57e verdieping van dit megalomane project in Singapore. Vanaf de top van Marina Bay Sands is er 360 graden uitzicht op de skyline van de wereldstad. Gimmick van Safdie: het zwembad lijkt tot over de rand door te lopen.

Het project is in alles groot en biedt in alles de overtreffende trap. De investering voor het totale project bedroeg ruim €3,6 miljard (inclusief grondaankoop). Het adembenemende gebouw bestaat uit drie hoteltorens van 55 etages met 2561 kamers en suites.

Verder vijftig dinermogelijkheden met restaurants van sterrenchefs als Wolfgang Puck, Santi Santamaria en Guy Savoy. Ook conferentie- en banquetingruimtes (1,3 miljoen m2), inclusief de grootste ‘ballroom’ van Azië voor 6600 gasten. Verder bars, clubs, een mega-casino, theaters, bioscopen en winkelcentra.

Reageer op dit artikel