nieuws

Aantal passagiers Schiphol ongekend gedaald

Hotel

Het aantal passagiers dat reist via de luchthaven Schiphol is niet eerder zo hard gedaald als het afgelopen jaar. Volgens voorlopige cijfers maakten in 2009 zo’n 43,5 miljoen passagiers gebruik van Schiphol, een daling van 8,4 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Aantal passagiers Schiphol ongekend gedaald

Deze cijfers maakte president-directeur Jos Nijhuis van de luchthaven begin deze week bekend. Voor dit jaar verwacht Schiphol ‘een voorzichtig herstel’ met een groei van het passagiersvervoer van ongeveer 0,6 procent.

Crisis en vliegtaks

Het totale aantal vliegbewegingen in het handelsverkeer kwam het afgelopen jaar uit op 391.000, een daling van 8,7 procent. Schiphol wijt de daling aan de economische crisis en de vliegtaks.In 2008 daalde het aantal passagiers op Schiphol met 0,8 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ook dat werd toegeschreven aan de crisis en de vliegtaks.

Airport Weeze

Daarentegen boekte Airport Weeze een groei in het aantal passagiers van 57,6 procent. Vorig jaar vlogen ruim 2,4 miljoen passagiers via dit Duitse vliegveld vlak over de Nederlandse grens.

Reageer op dit artikel