nieuws

Accor verkoopt 450 hotels

Hotel

De Franse hotelgroep Accor heeft bekend gemaakt dat het de komende drie jaren 450 hotels gaat verkopen. Wereldwijd heeft Accor 4100 hotels, waaronder 1600 in eigendom. De Franse megahotelier, wie dit jaar 40 jaar bestaat, exploiteert haar hotels met 15 merken, met ondermeer Sofitel, Novotel en Ibis.

Accor verkoopt 450 hotels

In juli wordt de Accor Groep opgesplitst in twee aparte beursgenoteerde holdings: Accor Hotels, waaronder alle hotel activiteiten, en Accor Services waaronder de maaltijdenvouchers. Deze opsplitsing moet nog worden goedgekeurd door een aandeelhoudersvergadering in juni.

De verkoop van deze 450 hotels levert Accor Hotels zo’n €450 miljoen op. Accor Hotels wil zich, in navolging van andere mondiale hotelketens, meer richten op de exploitatie van het hotel, zonder eigendomsbelangen te hebben in het hotelpand.

Verder heeft Accor Hotels bekend gemaakt dat het vanaf 2012 aggresief wil groeien met 40.000 nieuwe hotelkamers per jaar in Europa. Maar ook de regio’s China, India, Rusland en Zuid-amerika staan hierbij centraal.

Reageer op dit artikel