nieuws

Actie schoonmakers bij Center Parcs

Hotel

Ongeveer vijftig schoonmakers hebben maandagmiddag een sitdownactie gehouden voor de toegang tot Center Parcs in het Limburgse Gennep. Ze protesteerden daarmee tegen de volgens hen slechte werkomstandigheden bij schoonmaakbedrijf Menke, dat door Center Parcs is ingehuurd.

Actie schoonmakers bij Center Parcs

Ze deelden pamfletten uit aan recreanten. Volgens de actievoerders hebben de tweehonderd schoonmakers te maken met slechte betaling en intimidaties. Als gevolg van de blokkade, die tien minuten duurde, ontstond voor de ingang een kleine file.

De actie volgde op een ultimatum van vakbond FNV-Bondgenoten, dat maandag om 14.00 uur afliep en waarop de directies van Center Parcs en Menke niet hadden gereageerd.

De bond kondigde daarop hardere acties aan. Center Parcs liet eerder al weten zich geen partij in het conflict te voelen, omdat het gaat om een conflict tussen werknemers en directie van Menke.

Reageer op dit artikel