nieuws

Actie tegen sluiting zorghotels

Hotel

Zaterdag 10 december vinden er acties plaats tegen de voorgenomen sluiting van de drie zorghotels van het Nederlands Rode Kruis. De ledenraad beslist die dag of Hotel IJsselvliedt in Wezep, Hotel De Valkenberg en groepsaccommodatie De Paardestal in Rheden definitief op slot gaan.

Actie tegen sluiting zorghotels

Abvakabo FNV biedt het Nederlandse Rode Kruis zaterdag een petitie aan met bijna tweeduizend handtekeningen tegen de voorgenomen sluiting van de drie zorghotels. HetRode Kruis zegt geen budget meer te hebben om de hotels open te houden.

De vakbond vindt het onbegrijpelijk dat het Rode Kruis de drie hotels wil sluiten. Daarom biedt vakbondsbestuurder Hanan Yagoubi, samen met vier medewerkers, een petitie aan tijdens de ledenraad van het Nederlandse Rode Kruis.

Yagoubi: ‘De sluiting van de zorghotels kost 48 medewerkers hun baan, gedwongen ontslagen sluit het Rode Kruis niet uit. De hotels en hun medewerkers zijn voor zoveel mensen onmisbaar. Wij vragen ons dan ook sterk af of het bestuur van het Rode Kruis dat wel beseft.’

De vakbond benadrukt dat niet alleen de patiënten hun vakantie wordt ontzegd, maar dat ook de mantelzorgers eronder zullen lijden. ‘Zij krijgen tijdens een verblijf weer wat lucht en hernieuwde energie.’

Reageer op dit artikel