nieuws

Americain eert Mulisch met eigen leestafel

Hotel

Harry Mulisch krijgt in Americain in Amsterdam een eigen leestafel. De Harry Mulisch Leestafel is de grote tafel in het café waaraan de vorig jaar overleden schrijver altijd zat te lezen.

Americain eert Mulisch met eigen leestafel

De leestafel in het café van Eden Amsterdam American Hotel wordt zaterdag 30 oktober, vlak voor Mulisch eerste sterfdag, onthuld door zijn kinderen Anna, Frieda en Menzo, zo heeft uitgeverij De Bezige Bij laten weten.

Tijdens de besloten bijeenkomst neemt de familie eveneens het eerste exemplaar in ontvangst van de onvoltooide roman ‘De tijd zelf’. Dit boek is samengesteld op basis van aantekeningen, prints, knipsels en boeken die op de dag van het overlijden van Mulisch op zijn werktafel lagen.

De losse delen werden bij elkaar gebracht door Marita Mathijsen en Arnold Heumakers en aangevuld met dagboekfragmenten. Voorafgaand worden in café Americain bovendien filmfragmenten van Mulisch vertoond.

Reageer op dit artikel