nieuws

Amrâth neemt tien topsuites in gebruik

Hotel

Grand Hotel Amrâth Amsterdam is met de oplevering van tien luxe suites nu eindelijk voltooid. Naast 141 kamers en 14 junior suites biedt het hotel nu ook tien ruime topsuites met een oppervlakte tot 250 vierkante meter.

Amrâth neemt tien topsuites in gebruik

Amrâth opende vorig jaar in het monumentale voormalige Scheepvaarthuis uit 1913 aan de Prins Hendrikkade. In het vijfsterrenhotel is de authentieke sfeer van het pand zoveel mogelijk bewaard gebleven.

Grand Hotel Amrâth Amsterdam is vooral trots op de Torensuite en de Oosterse suite.

De Torensuite strekt zich uit over drie verdiepingen: een woongedeelte op de vierde verdieping van het hotel, een n een slaapkamer op de vijfde en in de torenspits een badkamer met vier balkons met uitzicht in alle windrichtingen.

De 60 vierkante meter tellende Oosterse suite moet met de overdaad aan kussens, gedrapeerde gordijnen en doorkijkjes de sfeer van duizend-en-één nacht uitademen, en beschikt over een in de vloer verzonken bad, een gigantische hemelbed en een privé dakterras.

Drie grote suites boven de monumentale hal, voorheen kantoren van de directies van Nederlandse rederijen, kunnen met elkaar verbonden worden tot een Grande Suite van 250 vierkante meter.

Naast de kamers herbergt het hotel ook restaurant Seven Seas, een in de oude kluis gevestigde wijnbar in het souterrain, diverse vergaderfaciliteiten en een wellness met sauna’s en zwembad.

De snelgroeiende Nederlandse keten Amrâth telt intussen 15 vier- en vijfsterrenhotels met in totaal ruim 1200 kamers en heeft 450 man in dienst. Het vastgoed is allemaal in handen van de familie Van Eijl.

Meer berichten over Amrâth:

Reageer op dit artikel