nieuws

Amsterdam schrijft handleiding hotel bouwen

Hotel

De gemeente Amsterdam heeft een handleiding geschreven voor het starten van nieuwe hotels in Amsterdam. Het boek ‘How to develop a hotel in Amsterdam’ is bedoeld voor buitenlandse investeerders en hoteloperators met interesse in de Amsterdamse hotelmarkt.

Amsterdam schrijft handleiding hotel bouwen

De Engelstalige handleiding is gepresenteerd tijdens International Hotel Investment Forum in Berlijn.

Hotelloods René van Schie van de gemeente Amsterdam laat weten dat de publicatie past in het hotelbeleid van de stad. Amsterdam wil de komende jaren versneld extra hotelkamers realiseren vanwege een tekort. Zo moeten er voor 2015 negenduizend hotelkamers in en om Amsterdam bijkomen.

Inmiddels zijn er 1.800 kamers gerealiseerd. Zo hebben in 2009 onder andere het Westcord Fashion hotel en Zuiver hotel zich in Amsterdam gevestigd. Verder openen dit jaar Hotel Casa 400 en het Eden Parc Hotel hun deuren.

Van Schie heeft voor de publicatie van ‘How to develop a hotel in Amsterdam’ samengewerkt met vastgoedorganisatie CB Richard Ellis en Invast Hotels. Onderwerpen die in het boekje aan de orde komen zijn onder andere de gemeentelijke organisatie, bestemmings wijzigingsprocedures en geschikte locaties.

De brochure is gratis te bestellen bij de gemeentelijke hotelloods van Amsterdam, Postbus 2133, 1000 CC in Amsterdam.

Reageer op dit artikel