nieuws

‘Amsterdam verdient 90 miljoen euro aan Sail

Hotel

Het grote nautische evenement Sail, dat dit jaar plaatsvindt van 19 tot en met 22 augustus in Amsterdam, kan de hoofdstad zo’n 90 miljoen euro opleveren. In 2005 leverde Sail de stad 98 miljoen euro op door wat bezoekers onder andere uitgaven aan eten, drinken en overnachtingen tijdens het evenement.

‘Amsterdam verdient 90 miljoen euro aan Sail

Dit heeft stadsblad Het Parool in samenwerking met adviesbureau ZKA en de dienst Onderzoek en Statistiek berekend.

Kosten

Dit jaar zal de opbrengst lager zijn dan voorheen, doordat de bezoekers naar verwachting minder geld uit zullen geven vanwege de economische crisis. Het kost organisator Stichting Sail tussen de 10,5 en 11 miljoen euro om het grootschalige evenement te organiseren.

Van de kosten wordt zo’n 8 miljoen euro gedekt door sponsors, subsidies en inkomsten uit commerciële activiteiten zoals het organiseren van vaartochten door de Ijhaven. Sail krijgt ruim anderhalf miljoen euro subsidie van de gemeente Amsterdam, een bedrag dat waarschijnlijk in zijn geheel zal worden uitgegeven voor overheidspersoneel zoals politie, brandweer, havendienst en reiniging.

Reageer op dit artikel