nieuws

Amsterdams hotel met lef wint HotAm 2009

Hotel

Het Amsterdamse hotel Zuiver heeft de HotAm 2009 gewonnen. Dit is een prijs voor de meest innovatieve hotelontwikkeling in Amsterdam. Het nieuwe hotel maakt deel uit van het wellnesscentrum Spa Amsterdam Zuiver aan de rand van het Amsterdamse Bos.

Amsterdams hotel met lef wint HotAm 2009

Zuiver krijgt de prijs omdat het hotel een nieuwe doelgroep aanspreekt en door zijn ligging bijdraagt aan de spreiding van het toerisme, luidt het juryoordeel. Zuiver is in juni geopend en telt 32 kamers. Het hotel heeft uitgebreide sauna- en sportvoorzieningen, waaronder tennisbanen en een grote fitnessruimte.

Hotel met lef

De HotAm is een initiatief van de gemeente Amsterdam en werd uitgereikt door hotellodds René van Schie. Hij prees de initiatiefnemer van het hotel, de familie De Ruyter, om hun durf en innovatie.

De twee andere genomineerden voor de HotAm 2009 zijn Het Fashion Hotel Amsterdam van WestCord en het CitizenM Hotel.

Zie ook Misset Horeca Live

Amsterdamse Hotelloods over hotelbouw in de hoofdstad

Reageer op dit artikel