nieuws

‘Autohotel’ in Haagse wijk goed bezet

Hotel

Hotelgasten die een nachtje kunnen slapen in hun eigen auto. In de Haagse stadsvernieuwingswijk Transvaal maakten afgelopen weekeinde ongeveer veertig mensen gebruik van dit project van kunstenares Evelien de Munck Mortier.

‘Autohotel’ in Haagse wijk goed bezet

Dat meldde de organisatie zondag. Het Autohotel had als lobby de straat. Daaraan lagen ook de keuken, het restaurant en een badgelegenheid. De eerste nacht stonden er acht auto’s die werden omgetoverd tot hotelkamer en de volgende nacht waren het er negen.

De gasten kregen onder meer een rondleiding door de wijk en de tuinen van enkele (sloop)panden. Ook was er een Koreaanse kapster uit de buurt die danste.

Eén van de auto’s was helemaal uit België overgekomen. De organisatie was in handen van Hotel Transvaal, dat gebruik maakt van de ruimtes die tijdelijk vrijkomen door de langdurige herstructurering van de wijk.

Reageer op dit artikel