nieuws

Award-winnaar De Zon naar Historic Hotels

Hotel

Ruim twee weken na het winnen van de Dutch Hotel Award 2009 sluit hotel De Zon in Ommen zich aan bij Historic Hotels of The Benelux. Het samenwerkingsverband voor hotels met een authentieke uitstraling zet ambitieus in op groei. Dit jaar komen er tenminste nog acht nieuwe leden bij, meldt voorzitter Annemarieke van der Velden.

Award-winnaar De Zon naar Historic Hotels

Historic Hotels of the Benelux telt 41 aangesloten hotels. 29 bedrijven bevinden zich in Nederland, elf in België, en recent is het eerste hotel in Luxemburg ingelijfd. Het gaat om zelfstandige hotels met een authentieke uitstraling, doorgaans gevestigd in monumentale panden. Zo zijn bijvoorbeeld de bedrijven van Camille Oostwegel in Limburg aangesloten.

Blinde vlek

Historic Hotels of the Benelux zet ambitieus in op groei. ‘Ik verwacht dit jaar tenminste acht nieuwe leden te verwelkomen’, zegt voorzitter Van der Velden. ‘Er zitten nog wat blinde vlekken op de kaart van Nederland. In het zuiden zijn we goed vertegenwoordigd, in het noorden valt nog wel wat te winnen.’

Preffered

Historic Hotels of the Benelux is onderdeel van Historic Hotels of Europe en wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor van de Eden Hotel Group.

De Europese poot is op haar beurt weer partner van Historic Hotels of America. De leden noemen zich ‘hoteliers met liefde voor het vak, mensen die historische gastvrijheid in hun vingers hebben en gasten laten ervaren dat ontspanning de grootste luxe is, nu en in de historie van de toekomst’.

Inkoopvoordeel

Hoteliers die lid worden van Historic Hotels of de Benelux profiteren van de marketing- en saleskracht van het online platform, plus het inkoopvoordeel van Eden.

Reageer op dit artikel