nieuws

Badhotel Domburg heropent Grand Café 1866

Hotel

Grand Café 1866 in Badhotel Domburg is weer volledig ingericht in de stijl van het oude Badhotel zoals dat eind negentiende eeuw er uit heeft gezien. De officiële heropening werd verricht door de burgemeester van de gemeente Veere.

Badhotel Domburg heropent Grand Café 1866

De naam Grand Café 1866 is een directe verwijzing naar het openingsjaar van het voormalige Badhotel in Domburg. De inrichting is van eenvoudige luxe, onder andere met foto’s van en affiches uit het negentiende eeuwse hotel.

In zijn welkomswoord verwees hoteldirecteur Govert Janzen naar de geschiedenis die het hotel heeft doorgemaakt. Van de moeizame start in jaren zeventig, via de uitbreiding in 1893 met een nieuwe eetzaal, naar de luxe van stromend water begin twintigste eeuw toen het Domburg nog geen waterleiding had.

‘Vanaf 2010 worden ook alle hotelkamers gemoderniseerd’, zegt Govert Janzen. ‘Daarbij combineren we het modernste comfort met de functionaliteit van een echt strandhotel. Ruime, zonnige kamers, velen met Frans balkon. Uitermate geschikt voor verblijf van een week of langer, net als vroeger’.

Reageer op dit artikel