nieuws

Bar-El definitief weg uit Amsterdam

Hotel

Albert Rouwendal is vanaf 5 september de nieuwe general manager van Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre. Rouwendal vervangt Ron Bar-El, die definitief vertrekt uit Amsterdam. Bar-El is nog wel tot het eind van dit jaar in dienst bij het hotelconcern.

Bar-El definitief weg uit Amsterdam

Dat laat Mövenpick in een officiële mededeling weten. Daarmee lijkt voorlopig een einde te komen aan een turbulente periode rond de wisseling van de wacht bij het viersterrenhotel in Amsterdam.

Bar-El laat weten de komende vier maanden beschikbaar te zijn voor ‘speciale projecten’. Dit kunnen interimfuncties zijn, maar ook een rol bij het opstarten van een hotel bestaat tot de mogelijkheid. Daarmee is het nog steeds denkbaar dat Bar-El aan de slag gaat bij het nieuw te bouwen Mövenpick hotel in Tel Aviv in Israël.

Waarom?

Eind dit jaar zit Bar-El weer om de tafel met het hoofdkantoor in Zwitserland om te praten over zijn toekomst. ‘Mijn contract loopt tot eind dit jaar. Daarna kijken we of ik binnen Mövenpick of daarbuiten iets ga doen’, aldus Bar-El, die samen met de nieuwe gm Rouwendal en de tweede man van Mövenpick, Stefan Flury, zijn plannen in een conference call aan de internetredactie van Misset Horeca toelichtte.

Over waarom Bar-El is vervangen door Rouwendal, willen de betrokkenen inhoudelijk niet ingaan. ‘We zijn vandaag en morgen bezig met de overdracht. Dat gaat allemaal heel positief. De timing over het naar buiten brengen van mijn vertrek was een beetje ongelukkig. Maar alles gaat zoals afgesproken. Oké, er zijn best wel eens problemen geweest met Zwitserland, maar nu verloopt alles voorspoedig’.

Vrijdag 31 augustus sprak Bar-El in Zwiterserland over zijn toekomst met chief executive officer Jean Gabriel Pérès en vice-president Europe Stefan Flury. Over dat gesprek wil Bar-El kwijt dat hij weer op één lijn zit met het management.

Zie ook

Reageer op dit artikel