nieuws

Beslag gelegd op SS Rotterdam

Hotel

De rederij van het ss Rotterdam heeft een conflict met een Italiaanse aannemer over de betaling van de renovatie van het stoomschip. De rederij en de ondernemer Gitre hebben over en weer een miljoenenclaim bij elkaar neergelegd. Bovendien heeft Gitre beslag laten leggen op het schip.

Beslag gelegd op SS Rotterdam

Dat hebben de advocaten van beide partijen donderdag gemeld. De zaak wordt uitgevochten voor de rechter. Gitre was betrokken bij de renovatie van het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Line.

Het voormalige stoomschip ligt aan de kade van het schiereiland Katendrecht, waar het onder meer dienst doet als hotel. Het schip kwam groot in het nieuws toen bleek dat de verbouwing veel duurder uitviel dan gepland.

Hotelschip

Gitre heeft een schadeclaim van 2,7 miljoen euro ingediend, zo meldde advocaat Mark Oosterveen. Doordat de verbouwing keer op keer vertraging opliep, liepen de kosten voor Gitre ook op. Uiteindelijk besloot de Italiaanse aannemer zich uit het project terug te trekken. Vincent van Oijen, advocaat van het ss Rotterdam, stelde dat de rederij Gitre ‘al riant heeft gecompenseerd’. De rederij eist op haar beurt 4,5 miljoen euro.

Oosterveen zei dat hij namens de aannemer beslag heeft gelegd, mocht het schip verkocht worden. ‘Als je dat niet doet en je krijgt toch gelijk, sta je met lege handen.’ Hoewel er volgens Van Oijen geen sprake is van een verkoop, denkt hij niet dat de beslaglegging dat in de weg kan staan. ‘Het is een volstrekt voorlopige maatregel. Bovendien kan het beslag direct door middel van een bankgarantie opgeheven worden als de rederij dat zou willen.’

De procedure kan nog maanden of jaren duren.

Reageer op dit artikel