nieuws

Best Western opent nieuw hotel in Gouda

Hotel

Best Western opent in mei volgend jaar een nieuwe hotel met 101 kamers in Gouda. Dat is het tweede nieuwe hotel voor Gouda; Sandton wordt de exploitant van een nieuw te realiseren hotel n nabij het NS station.

Best Western opent nieuw hotel in Gouda

Het nieuwe viersterren Best Western City Hotel Gouda komt in het nieuwbouwplan ‘Het Bolwerk’. ‘Oorspronkelijk zou Golden Tulip het hotel gaan exploiteren, maar die plannen stammen van voor het faillissement van het hotelmerk,’ zegt Best Western directeur Wytze van den Berg tegen MissetHoreca.nl.

Stroopwafelkamer

Het hotel richt zich zowel op de toerist als op de zakelijke gast; zo komen er diverse vergaderfaciliteiten. Thema van het hotel wordt de geschiedenis van Gouda. Zo worden er een stroopwafel- Goudse Kaas en kaarsenkamer ingericht.

Het hotel opent vier maanden eerder dan gepland door de inzet van een nieuwe wandtechniek van Maars Hotels & Suites. ‘Hoewel we pas 1 januari 2012 kunnen starten met de binnenbouw, wordt het project al eind maart 2012 opgeleverd. Met iedere andere traditionele interieurbouwmethode zou het hotel waarschijnlijk pas na de belangrijke voorjaar- en zomermaanden open kunnen,’ aldus de bouwer.

Verbinding met parkeergarage

In het nieuwbouwplan Het Bolwerk, aan de Gouwe gelegen, komt tevens een ondergrondse parkeergarage. Deze staat direct in verbinding met de verschillende verdiepingen van het hotel. Ook het restaurant en het fitness- en health centrum zijn van binnenuit toegankelijk.

Gouda telt momenteel slechts drie hotels op 2 à 3 sterrenniveau met gezamenlijk 85 hotelkamers. Samen met het nieuwe Sandton Hotels (84 kamers, viersterren) komt het totaal aantal Goudse hotelkamers op 270. Het nieuwe hotel van Sandton komt in het stationsgebied van Gouda waar ook het nieuwe gemeentehuis wordt gerealiseerd.

De gemeente Gouda is blij met de komst van twee nieuwe hotels. ‘Gouda heeft door haar bijzondere historische binnenstad een grote aantrekkingskracht. Jaarlijks komen er ongeveer 1 miljoen toeristen. Door de uitbreiding van de hotelcapaciteit wordt het voor touroperators en reisorganisaties mogelijk om ook meerdaagse arrangementen aan te bieden. De (wereldwijde) bekendheid en aantrekkingskracht van de naam Gouda is voor de hotels zeker een factor van belang,’ aldus de gemeente tegen Missethoreca.nl.

Reageer op dit artikel