nieuws

Bibob richt pijlen op horeca Damrak

Hotel

Horecazaken op het Amsterdamse Damrak, die zaken doen met vastgoedexploitant Asaf Barazani, kunnen een onzekere toekomst tegemoet gaan. Burgemeester Cohen wil in het kader van de Wet Bibob de vergunningen van Barazani intrekken.

Bibob richt pijlen op horeca Damrak

Dat meldt De Volkskrant. De ochtendkrant schrijft dat een woordvoerder van het stadsbestuur heeft bevestigd dat Cohen het voornemen heeft in het kader van de Wet Bibob de vergunningen van Barazani in te trekken.

Barazani krijgt zes weken de tijd om een verweerschrift te schrijven. Eerder dit jaar meldde de 51-jarige Israëlische ondernemer dat hij de Bibob-procedure glasrijk had doorstaan.

Barazani bezit twaalf panden aan het Damrak. Het gaan om hotels, restaurant, appartementen en winkels. ‘Ik heb inmiddels al mijn huurders gesproken. Niemand die iets van een brief van de burgemeester weet’, zegt Barazani in De Volkskrant.

Reageer op dit artikel