nieuws

Bod franchisers op Golden Tulip te laag

Hotel

De overname van Golden Tulip door Starwood Capital is nog niet zo definitief als beide partijen doen voorkomen. Dit zegt Harry Westers, woordvoerder van de franchisers van Golden Tulip. De franchisers hebben zelf ook een bod uitgebracht, maar dat was lager dan dat van Starwood.

Bod franchisers op Golden Tulip te laag

Harry Westers: ‘Starwood Capital gaat nu onderzoeken of hun bod wel realistisch is. Het gebeurt vaker dat een koop na uitgebreid boekenonderzoek alsnog afketst. Naar mijn idee kan het nog alle kanten op. Haakt Starwood af, dan zijn wij als franchisers zeker nog geïnteresseerd.’

Angst

Hoewel Harry Westers de overnamekandidaat Starwood Capital niet heel goed kent, heeft hij er wel een angstig voorgevoel bij. ‘Ik heb al eerder gezegd dat ik liever niet wil dat Golden Tulip in handen komt van een investeringsmaatschappij. Die bedrijven poetsen de boel op en zetten ons over een aantal jaren weer in de etalage. Ik vind het gewoon spijtig dat we gekoppeld worden aan die wereld.’

Reageer op dit artikel