nieuws

Boek ‘Amsterdam Slaapt’ 18 augustus gepresenteerd

Hotel

Donderdag 18 augustus verschijnt het boek van Vincent van Dijk. Van Dijk verbleef vorig jaar een jaar lang enkele dagn in een ander Amsterdams hotel.

Boek ‘Amsterdam Slaapt’ 18 augustus gepresenteerd

De introductie van het boek vindt plaats in het citizenM Hotel op Schiphol, de plaats waar Van Dijk vanaf begin dit jaar heeft gewoond om zijn boek te schrijven. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de nieuwe directeur City Marketing van de Metropool Amsterdam, Frans van der Avert.

In Amsterdam Slaapt schrijft Van Dijk over zijn verblijf van een jaar in Amsterdamse hotels. Elke dag sliep hij in een ander hotel, varierend van luxe hotelsuites met butler tot ranzige hostels waarbij hij zijn kamer moest delen met onbekende toeristen.

In zijn persoonlijke verhalen beschrijft Van Dijk niet alleen de hotels, maar ook hoe het is om geen vaste verblijfsplaats te hebben. Amsterdam Slaapt kan tevens worden gezien als alternatieve hotelgids. Het boek schept een beeld van Amsterdam als toeristenstad en de grote diversiteit aan onvernachtingsmogelijkheden.

Vanaf 1 september is het boek te vinden in de boekhandel. Het boek ‘Amsterdam Slaapt’ verschijnt later dit jaar in een Engelstalige versie.

Reageer op dit artikel