nieuws

Boete voor rokende Marriott-gast

Hotel

Hotelketen Marriott start een agressief rookbeleid. Naast een algeheel rookverbod in alle 2300 hotels in de Verenigde Staten en Canada gaat het hotelbedrijf nog een stap verder. Gasten die stiekem roken krijgen een schoonmaakboete van enkele honderden dollars onder de neus geschoven. Ook moeten ze betalen voor de tijd dat de kamer onbezet blijft tijdens de opfrisbeurt.

Boete voor rokende Marriott-gast

Dat meldt het financiële katern The Wall Street Journal van De Telegraaf. Het vernieuwde, strenge rookbeleid gaat in september in. Het geldt nog niet voor de Marriott-hotels in Europa, Azië het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

Pikant details is dat Marriott tot deze vergaande maatregel is gekomen na klachten van voornamelijk rokende gasten. Die klaagden dat de geur van sigarettenrook zo sterk bleef hangen in de hotelkamers. ‘Van tevreden klanten moeten we het hebben. Die komen graag terug’, beargumenteert Steve Lampa van Marriott het nieuwe beleid.

Gasten die in de fout gaan door toch te roken kunnen een schoonmaakboete tegemoet zien van tweehonderd à driehonderd dollar. Daarnaast moeten ze een extra bedrag betalen voor de tijd dat de kamer onbezet is vanwege reinigingswerkzaamheden.

Reageer op dit artikel