nieuws

Booking.com spendeert 40 miljoen aan Google AdWords

Hotel

Booking.com heeft vorig jaar 40,4 miljoen dollar uitgegeven aan Google AdWords. De hotelboekingssite van moederbedrijf Priceline is daarmee de grootste adverteerder Google AdWords in de categorie Travel & Tourism.

Booking.com spendeert 40 miljoen aan Google AdWords

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau WordSteam is Expedia met 28,9 miljoen dollar de tweede grootste adverteerder. Gevolgd door Kayak (27,7 mln dollar), Marriott (20,9 mln dollar) en Priceline exclusief Booking.com (19,6 mln dollar).

Volgens schattingen spendeert Priceline met de merken Booking.com, Agoda, Priceline.com en Traveljigaw jaarlijks totaal zo’n 750 miljoen dollar aan advertenties op heel Google. Nog een schatting zegt dat er totaal aan Ad Words in de categorie Travel & Tourisme wereldwijd 2,4 miljard dollar is omgegaan in 2011.

Reageer op dit artikel