nieuws

Brusselse tophotels in Nederlandse handen

Hotel

Een Nederlands consortium neemt het vastgoed van twee Brusselse tophotels over. Bij de overname is een bedrag van bijna honderd miljoen euro gemoeid.

Brusselse tophotels in Nederlandse handen

Het gaat om het vastgoed van het Renaissance Hotel en het Marriot-hotel in de Belgische hoofdstad. Het vastgoed wordt voor 97 miljoen euro aangekocht door een in Nederland gevestigde joint venture van drie investeringsgroepen. De exploitatie blijft in handen van Marriott International.

De joint venture bestaat uit het Nederlandse pensionfonds ABP. Uit Jasmine Hotels, een dochter van de Singaporese vastgoedmaatschappij GIC Real Estate. En het Amerikaanse Host Hotels & Resorts, afkomstig uit de vroegere Marriott-groep.

Het Renaissance Hotel is een vijfsterrenhotel met 262 kamers. Het Marriott-hotel, gelegen aan de Brusselse beurs, telt 218 kamers. Naast de hotels is ook de overname van 57 luxeappartementen in deal betrokken. Deze appartementen worden veelal gebruikt door zakenlui.

Reageer op dit artikel