nieuws

Buitenlandse hotels heersen op Belgische markt

Hotel

Internationale hotelketens hebben een flinke vinger in de pap in de Belgische hotelbranche. Meer dan de helft van de hotels bij onze zuiderburen zijn in bezit van internationale ketens. Dat blijkt uit een recent studieonderzoek.

Buitenlandse hotels heersen op Belgische markt

Uit het onderzoek blijkt dat 54 procent van het totale aantal Belgische hotelkamers wordt beheerd door internationale hotelketens. Van de tien grootste globale ketens zijn alleen Cendant en Global Hyatt niet vertegenwoordig op de Belgische markt.

Marktleider met 57 hotels is het Franse Accor. Internationaal grootste hotelbedrijf Intercontinental heeft 19 vestigingen in België. Daarmee staat de groep op de vierde plaats, zo stelt student Vincent Das van de universiteit van Hasselt.

Reageer op dit artikel