nieuws

Chinese reisgids over Amsterdam

Hotel

Het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) heeft voor het eerst een reisgids in het Chinees uitgebracht. Amsterdamse hotels boeken jaarlijks meer dan 50.000 Chinese overnachtingen.

Chinese reisgids over Amsterdam

De tweehonderd pagina’s tellende gids heeft naast de gebruikelijke toeristische informatie veel aandacht voor musea, diamanten, grachten en Chinatown rond de Amsterdamse Zeedijk.

De reisgids is samengesteld met het oog op het aantrekkende toerisme vanuit China, aldus de toeristenorganisatie in Amsterdam donderdag. In het eerste kwartaal stond de teller op 11.700 Chinese hotelovernachtingen, een groei van 11 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. In heel 2006 boekten hotels in Amsterdam ruim 53.000 Chinese overnachtingen.

Amsterdam is al lange tijd bezig met promotionele activiteiten om de regio bij Chinese bezoekers op de kaart te zetten. Aan een groeiprognose van het Chinese bezoek aan Amsterdam durft het ATCB zich niet te wagen.

Reageer op dit artikel