nieuws

Chris Luken treedt terug als ceo van Fletcher

Hotel

Chris Luken legt zijn functie als ceo van Fletcher Hotel Group neer. Oprichter Luken gaat zich volledig concentreren op de groei van de hotelketen en heeft Rob Hermans benoemd tot nieuwe ceo. Reden van de personele verschuivingen is het samenvoegen van Hotel Management Group en Flecther Hotel Group.

Chris Luken treedt terug als ceo van Fletcher

Vanaf 15 juli is de samenvoeging van de twee bedrijven een feit en gaat het bedrijf verder onder de naam Fletcher Hotels. Dat is exact vijftien jaar na de oprichting van De Hotelbon door Luken waaruit HMG is ontstaan.

Luken is in de nieuwe organisatie Chairman en krijgt meer een rol aan de zijlijn. Rob Hermans leidt de nieuwe organisatie en Gerben de Jong is benoemd tot coo. Voor een financiele topman is een zoekopdracht uitgezet bij een headhunter.

De aandelenverhoudingen blijven onveranderd. Fletcher Hotels is 85 procent in handen van Luken, 10 procent van Hermans en 5 procent van de Jong. Dochterbedrijven zoals De Hotelbon, Boon a Part Bridgereizen en Online Hotel Experts vallen vanaf de fusie onder Fletcher Hotels.

‘Ik krijg mijn handen helemaal vrij voor verdere groei van de hotelketen. Door acquisities willen we verder groeien. Er zitten een paar ijzeren in het vuur’, aldus Luken, die uitkijkt naar zijn nieuwe rol.

Reageer op dit artikel