nieuws

Commissievrijboeken bij Hoteliers.com na deal KHN

Hotel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft een deal gesloten met boekingssites Hoteliers.com. Hotels die aangesloten zijn bij KHN hoeven geen commissie meer te betalen over hotelboekingen. Daarvoor in de plaats nemen ze een abonnement bij Hoteliers.com, waarbij ze een vast bedrag per maand betalen.

Commissievrijboeken bij Hoteliers.com na deal KHN

De hoogte van het bedrag varieert tussen de 34,50 en driehonderd euro per maand, afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de af te nemen diensten. Zo biedt hoteliers.com een boekingsmodule met bijbehorende support aan die hotels zelf op hun website kunnen plaatsen.

De deal voor de leden van KHN volgt op een jaar waarin veel is gesproken over de werkwijze van boekingssites. Veel Nederlandse hotels klagen over hoge commissies die ze moeten betalen aan boekingssites. De boekingssites scoren door hun ervaring, kennis en marketingkracht veelal beter in zoekmachines, zodat consumenten vaker via boekingssites een hotelkamer reserveren in plaats van bij de hotels zelf.

Vorig jaar liet KHN weten dat boekingssites misbruik maakten van hun marktpositie. De branchevereniging liet weten van plan te zijn tot het aankaarten van de werkwijze van boekingssites bij de Nederlandse en Europese mededingautoriteiten.Na overleg met de NMa is besloten niet over te gaan tot een aanklacht. KHN volgt de ontwikkelingen rondom de juridische strijd in Frankrijk tussen de hoteliers en Expedia.

Om alternatieven te bieden voor boekingssites lanceerde KHN eerder dit jaar Hotelzapper.com. Op de site staat te lezen dat ‘de site momenteel wordt wordt gevuld met informatie over veel leuke en verschillende hotels’. Eind januari 2011 zou de website live zijn.

Reageer op dit artikel