nieuws

Constant Fonk introduceert ‘nutricijnenmenu

Hotel

De komende jaren zal de gastronomie gezonder worden. Daarover waren de deelnemers aan het Misset Restaurant-debat op maandag over gezonde gastronomie op de wereld ‘Markt’ op de Horecava het eens. Koks moeten aan de slag met verse producten. Het liefst biologisch. ‘Alles wat vliegt, rent en zwemt’ is volgens reizend cuisinier Constant Fonk geschikt.

Constant Fonk introduceert ‘nutricijnenmenu

Fonk was een van de deelnemers aan het debat dat onder leiding van Josephine Veering, hoofdredacteur van Misset Restaurant, stond. De voormalig tweesterrenchef heeft inmiddels een speciaal menu vol gezonde voeding gemaakt dat hij het ‘Nutricijnenmenu’ noemt. Hierin zitten allerlei voedzame stoffen als licht gegrilde makreel, brocress en trostomaten. ‘Koks moeten gewoon gaan nadenken over wat ze koken. Ze hoeven daar geen studie van te maken. Alleen interesse tonen is al genoeg. ‘

Een van de horecabedrijven in Nederland die al bezig is met gezond koken, is het Scandic Sanadome in Nijmegen. Chef-kok Albert van Rheede en zijn sous-chef Jacco Beck lieten de deelnemers aan het debat een gerecht van gegrilde biologische zalm proeven. Hierbij serveerden ze gort welke was gekookt met dragon en een antiboise van olijfolie, kruiden en kappertjes. ‘Een gezonde manier om saus te bereiden op basis van olijfolie.’

Bekijk hier een fotoreportage van debat:

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel