nieuws

Crisis: meer toeristen uit Duitsland en België

Hotel

De economische crisis leidt tot meer bezoek uit buurlanden als België en vooral Duitsland. Vooral de kust- en watersportgebieden zoals Friesland lijken van de extra Duitsers en Belgen te profiteren. Bos- en heidegebieden zijn minder populair bij onze ooster- en zuiderburen.

Crisis: meer toeristen uit Duitsland en België

Dat heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) dinsdag gemeld.

In de eerste maanden van het jaar nam het aantal toeristen uit Duitsland dat Nederland bezocht toe met 4 procent. ‘Het lijkt erop dat de buren door de economische crisis dichter bij huis op vakantie gaan. Daar profiteert Nederland van’, stelt een zegsvrouw.

Vooral de kust- en watersportgebieden zoals Friesland lijken van de extra Duitsers en Belgen te profiteren. Bos- en heidegebieden zijn minder populair bij onze ooster- en zuiderburen. Het totale aantal toeristen dat Nederland bezocht liep overigens dit jaar terug met 6 procent.

Reageer op dit artikel