nieuws

Crisisberaad toerismebranche Seychellen na hongerige haai

Hotel

Bestuurders van toeristische organisaties op de Sychellen zeggen alles op alles te zetten om het imago van de eilandengroep te redden, na een dodelijk incident met een haai eeder deze week. Woensdag kwam een 30-jarige Brit om het leven toen hij werd doodgebeten door een haai op het eiland Praslin.

Crisisberaad toerismebranche Seychellen na hongerige haai

De Brits vierde zijn huwelijksreis op de Seychellen. Voor de ogen van zijn kersverse vrouw werd hij in de Indische Oceaan gegrepen door een hongerige haai en overleed aan de gevolgen van de aanval. Eerder deze maand was er op het eiland Praslin ook al een fatale haaienaanval. Toen stief een 36-jarige Franse toerist.

De directeur van de Sychelles Tourism Board, Alain St Ange, laat weten dat er kort na de tweede aanval crisisberaad is geweest tussen diverse toeristische organisaties. St Ange onderstreept dat de Seychellen, ondanks de recente haai-incidenten, een veilig vakantieoord blijft.

Toch zijn er vooral vanuit Groot-Brittannië annuleringen gekomen na het jongste incident. Britten, die een van de belangrijkste doelgroepen vormen voor de Seychellen, zijn er niet zeker van dat het om incidenten gaat. Reisorganisaties denken dat het om een tijdelijke dip gaat en dat het voor de langer termijn geen gevolgen heeft voor het toerisme op de eilandgroep.

Reageer op dit artikel