nieuws

Cruciale rol hotels na Koninginnedag-drama

Hotel

Opvangplek voor slachtoffers, pleisterplaats voor hulpverleners en journalisten. Hotels in de buurt van paleis het Loo in Apeldoorn speelden een cruciale rol gedurende de eerste uren na de Koninginnedag-aanslag.

Cruciale rol hotels na Koninginnedag-drama

Vrijdagochtend, bijna een etmaal na de tragische gebeurtenissen, is Best Western hotel het Loo nog steeds belegerd door journalisten en televisieploegen. ‘De wagen van RTL staat op de parkeerplaats, mensen van de NOS hebben vannacht hier gelogeerd’, laat duty manager Moniek Schoppers weten. ‘We zorgen voor koffie en maaltijden’. Het hotel was de plek waar vandaan onder andere Radio 1 donderdag rechtstreeks verslag deed van het drama dat zich voor de ogen van verslaggevers voltrok.

Persconferenties

Ook Bilderberg hotel De keizerskroon speelde een hoofdrol in de eerste uren na het drama. De persconferenties donderdag werden gehouden in een van de zalen van het hotel. Tot laat donderdagavond maakten journalisten en televisieploegen gebruik van de faciliteiten in het hotel.

Kroegen dicht

Voor de Apeldoornse horeca was Koninginnedag 2009 een regelrecht drama. Toen donderdag de ernst van het drama duidelijk werd, zijn onmiddellijk alle activiteiten afgelast. Muziekoptredens gingen niet door. De kroegen zijn vervroegd dicht gegaan. Alleen cafetaria’s en een paar restaurants bleven open. Woordvoerder Ruud van den Bosch: ‘Wat een mooie dag en een mooie promotie voor Apeldoorn had moeten worden, is uitgelopen op een grote deceptie’.

Reageer op dit artikel