nieuws

Daling overnachtingen in Europese hotels

Hotel

Het aantal overnachtingen in Europese hotels daalde in het afgelopen jaar met ruim vijf procent. Dit meldt Eurostat.

Daling overnachtingen in Europese hotels

De daling van 5,1 procent past in de heersende trend van dit moment: in 2007 lieten de Europese hotels voor de laatste keer groeicijfers zien. Met de daling van 5,1 procent van dit jaar komt het totaal aantal overnachtingen uit op 1,5 miljard.

Oorzaak van de daling zijn met name de gasten van buiten de EU. Niet-ingezetenen boekten 9,1 procent minder overnachtingen. Ter vergelijking: EU-burgers boekten 1,6% minder overnachtingen.

Spanje blijft het favoriete hotelland, hoewel ook zij met een daling van 6,5 procent te maken hadden. Daarmee komen ze uit om 251 miljoen boekingen. Italië leverde 4,3 procent in, Duitsland 1,4 procent en België daalde met 4,9 procent.

Reageer op dit artikel