nieuws

Discussie over hotelprijzen opgang

Hotel

De hotelbranche twijfelt over het aanpassen van kamerprijzen nu door de crisis de bezettingsgraad terugloopt. In principe wijzen ze het verlagen van prijzen af, al is de praktijk een stuk anders.

Discussie over hotelprijzen opgang

Op de hotelpagina van MissetHoreca.nl wordt openlijk gediscussieerd over het wel of niet aanpassen van kamerprijzen om zo de bezetting op niveau te houden.

Wil Woudman stelt dat het onverstandig is de prijzen van kamers meteen aan te passen. ‘Tenslotte zijn de prijzen gebaseerd op de maandelijkse lasten die elk bedrijf heeft’, aldus Woudman. Stephan is het eens met Woudman en schrijft dat wanneer de crisis eenmaal voorbij is ‘het heel hard werken wordt om de prijzen weer terug te brengen naar de oorspronkelijke staat’.

Niels van Buiten meldt dat het aanpassen van kamerprijzen ‘een prima methode is om mensen over de streep te trekken te kiezen voor jouw hotel’.

Veel hotels in met name Amsterdam en directe omgeving passen hun prijzen regelmatig aan de actuele situatie aan. Vooral via ‘stuntsites’ als WeekendjeWeg.nl worden kamerprijzen met fikse korting aangeboden. Veel hotels kiezen voor het aanbieden van goedkope arrangementen om zo de reguliere kamerprijs op niveau te houden.

Discussieer mee!

Reageer op dit artikel