nieuws

Doden bij bestorming hotel Dagestan

Hotel

Bij een bestorming door de politie van een klein hotel in de Russische Kaukasus-republiek Dagestan zijn twee rebellen en een agent om het leven gekomen. Gewapende strijders hielden zich in het hotel op.

Doden bij bestorming hotel Dagestan

De bestorming van het hotel volgde op mislukte onderhandelingen met de strijders. Vermoedelijk hielden zich vier strijders op in het hotel. Van welke groepering ze waren is niet bekend. Ook is onbekend of op het moment van de bestorming gasten of personeelsleden aanwezig waren.

Gevechten tussen politie en leger

De bestorming zou het gevolg zijn van gevechten tussen politie en leger met opstandelingen in Ingoesjetië, een andere republiek in de noordelijke Kaukasus. In de hoofdstad van Ingoesjetië, Nazran, werden twee strijders gedood. Vier inwoners raakten gewond.

Dagestan en Ingoesjetië grenzen aan Tsjetsjenië, waar separatisten de afgelopen vijftien jaar twee oorlogen met Russische troepen hebben uitgevochten. Het geweld in Dagestan en Ingoesjetië wordt gezien als gevolg van de opstand in Tsjetsjenië.

Reageer op dit artikel