nieuws

Dorint meldt primeur met supersnelle groene huurauto

Hotel

Het Dorint Hotel Amsterdam Airport biedt als eerste hotel in de Benelux de supersnelle Tesla Roadster als elektronische huurauto aan. De ‘groene sportauto’ gaat van nul tot honderd kilometer in 3,4 seconden en maakt onderdeel uit van een nieuw concept op het gebied van elektrische mobiliteit.

Dorint meldt primeur met supersnelle groene huurauto

Het hotel brengt samen met GreenSource Company het nieuwe concept op de markt. Het Dorint biedt al haar hotelgasten voortaan de huurmogelijkheid aan van elektrische voertuigen, zoals auto’s, scooters en bikes van Greensource.

Zo heeft het Dorint als eerste hotel in de Benelux een supersnelle Tesla Roadster in het pakket ter beschikking. Dit is een spectaculaire sportauto, die van nul tot honderd in 3,4 seconden gaat. Sneller dan menige traditionele sportauto en geheel groen en geruisloos.

Het elektrische vervoer is vooral geschikt om het korte vervoer naar de binnenstad van Amsterdam te faciliteren. De scooters en bikes zijn geschikt om door het Amsterdamse Bos of Amstelveen te gaan. Het Dorint gaat in de toekomst ook een elektrische shuttle inzetten tussen het hotel en Schiphol. De voertuigen zijn te huren tegen een normaal tarief.

‘Dit past uitstekend bij de duurzame doelstellingen die we nastreven en in het verlengde van onze duurzame certificeringen, die we ook dit jaar gaan uitbreiden’, aldus general manager Kees Teer van het Dorint Hotel Amsterdam Airport over de start van het concept.

Volgens Willem-Jan te Riele van GreenSource Company betekent de deal met Dorint een unieke kans voor de hotelgast om kennis te maken met elektrisch rijden.

Reageer op dit artikel