nieuws

Douane houdt units van Qbic tegen

Hotel

De opening van het nieuwe, opvallende hotelconcept Qbic in het WTC in Amsterdam is met drie weken uitgesteld. Oorzaak is dat de douane de kant-en-klare kamerunits tegenhoudt. Bedenker Paul Rinkens lacht de tegenslag weg en meldt mooie perspectieven voor de trendy, betaalbare hotelkamer.

Douane houdt units van Qbic tegen

Het probleem komt omdat er nog geen invoerrechtcodes voor de units van Qbic Hotels zijn. ‘Deze moeten eerst gecodeerd worden, dan kunnen wij de invoerrechten betalen waarna ze vervolgens naar het WTC mogen. Stom, hadden we misschien eerder over moeten nadenken’, zo laat Paul Rinkens weten.

Opbouwploeg

Gevolg van de vertraging is dat de opening van het nieuwe Qbic-hotel in het WTC Amsterdam is vertraagd. De nieuwe opening is op 1 juni gepland. Rinkens: ‘Aanstaande maandag (14 mei, red.) worden de units geleverd. Twee dagen later komt de opbouwploeg uit China om ze te installeren’.

Slow-start

Na de geplande slow-start begin juni, met 38 units, gaat het hard met Qbic. ‘We hebben een optie van zes maanden voor de volgende etage. Dan groeien we naar pakweg honderd kamers in het WTC’, aldus Rinkens, die zegt verbaasd te zijn dat de traditionele vastgoedwereld zo enthousiast is over het trendy concept.

Paradepaardje

Na Amsterdam volgt in oktober Antwerpen. Natuurlijk krijgt ook Maastricht, de stad van Rinkens, een Qbic. ‘We hebben deze maand een hotel van 42 kamers gekocht vlak bij het Centraal Station. Ook hebben we de panden ernaast kunnen verwerven. Voor deze panden moet het bestemmingplan worden gewijzigd, waarna we kunnen groeien naar 103 kamers. Qbic Maastricht moet het paradepaardje van de keten worden’.

Barcelona

Rinkens wil in Nederland twee à drie Qbic-hotels in eigen beheer hebben. De rest wordt een franchiseconstructie. Volgens Rinkens is er in Nederland en België totaal ruimte voor zo’n tien Qbic hotels. Vanaf januari start ‘de franchiseloot’. Verder wil het concept snel groeien in de populaire buitenlandse plaatsen. Gedacht wordt aan onder meer Barcelona, Londen en Rome.

Zie ook:

Compact en hip Qbic start in mei (apr, 2007)

Reageer op dit artikel