nieuws

Duinbrand Bergen aan Zee laait weer op

Hotel

De brand in de duinen tussen Bergen aan Zee en Schoorl is donderdagmiddag weer opgelaaid. Dat meldde de politie. Of er wederom hotelgasten en dorpsbewoners moeten worden geëvacueerd is nog niet bekend.

Duinbrand Bergen aan Zee laait weer op

Hotel Blooming in Bergen en Maxima Hotel Jan van Scorel bevonden zich woensdag in de veilige zone. Gasten hoefden deze accommodaties niet te verlaten. Beide hotels gaven desgewenst ook aan niet al te veel hinder te hebben ondervonden van de brand.

Volgens een zegsvrouw is de brand donderdag ontstaan op dezelfde plek als woensdag. Toen werden 143 hotelgasten uit hun accommodaties geëvacueerd en overgebracht naar een sportcomplex. De autoriteiten waren van mening dat het vuur – mede door de aanwakkerende wind – een te groot gevaar vormde voor de bebouwing van het kustdorp Bergen aan Zee.

Reageer op dit artikel