nieuws

Eerste designhotel Eindhoven heet ‘The Prince

Hotel

Hotel The Prince opent over een half jaar haar deuren. Het is het eerste designhotel van Eindhoven dat wordt gerund door Frans en Lian Spierings. Het echtpaar kocht enkele maanden geleden hotel Benno op het Wilhelminaplein. Dit hotel gaan ze samen met Joep Verheijen van ontwerpbureau B-too verbouwen.

Eerste designhotel Eindhoven heet ‘The Prince

Over drie maanden begint de verbouwing. Frans: ‘Alleen de buitenmuren blijven overeind, de rest gaat tegen de vlakte. Hier maken wij echt ons ding van. Een naam is er ook al: The Prince. We zochten een naam met enig cachet en die ook internationaal overkomt, omdat Eindhoven het moet hebben van het internationale zakelijke verkeer.’

Het monumentale blijft

Ontwerper Verheijen: ‘Het monumentale laten we staan. Het moet een moderne setting worden en strak en modern overkomen. We willen met harde materialen en led-verlichting gaan werken. Het concept is niet dat je zomaar wat strakke kleuren en dergelijke gebruikt, het wordt echt een concept dat ook moet doorgaan in de hotelkamers zelf.’

Het echtpaar begon eerder een cafetaria in Eindhoven, De Hurk, en runde de afgelopen zeven jaar een partyservice en catering onder dezelfde naam.

Reageer op dit artikel