nieuws

Eerste druivenoogst Clos St. Gerlach

Hotel

Nu de Nederlandse wijn in opkomst is, heeft ook de eerste druivenoogst van de wijngaard van Château St. Gerlach plaatsgevonden. In december 2011 moeten de eerste flessen mousserende rosé gepresenteerd worden.

Eerste druivenoogst Clos St. Gerlach

De pinot-noir stokken waar de druiven van geplukt zijn, werden in 2008 aangeplant en onderhouden in samenwerking met het wijnbedrijf Viticonsult. Deze wijnmakers nemen de vinificatie van de St.Gerlach pinot-noir druiven voor hun rekening.

Van deze druiven moet een mousserende roséwijn gemaakt worden, volgens de traditionele methode.

De flessen worden in december 2011 gepresenteerd. Naar verwachting gaat het om 100 flessen. Françoise Oostwegel, dochter van Camille en Judith Oostwegel ontwerpt het eerste etiket voor de fles. Zij studeert aan de kunstacademie in Maastricht.

Reageer op dit artikel