nieuws

Eerste Nationale Week van Wellness

Hotel

Enkele sauna- en beautycomplexen in Nederland hebben met een wellness reisorganisatie het initiatief genomen om een Nationale Week van de Wellness te organiseren. Deze wordt gehouden van 1 tot en met 8 oktober en is bedoeld om meer inhoud te geven aan het begrip wellness.

Eerste Nationale Week van Wellness

Het idee komt van de Thermen en Beauty Group Nederland, in samenwerking met de wellness reisorganisatie Puurenkuur. ‘De week van de wellness heeft een hoog verwengehalte. Zowel bezoekers aan de centra van de thermengroep als mensen die een wellnessreis boeken bij Puurenkuur worden een week lang ondergedompeld in wellness en de trends daarin. Zo willen we de zintuigen prikkelen in kleur, geur, geluid, smaak, tast en intuïtie’, aldus de organisatie.

De week kent ook de nominatie van de wellness ‘lady of man of the year’; een bekende personality die door zijn of haar gedrag een positieve uitstraling geeft aan wellness. Ook wordt er een award uitgereikt voor het meest innovatieve wellnessaanbod.

‘Er wordt steeds meer geschreven over wellness, maar als groep merken we dat het begrip wellness nog steeds erg breed is en veel mensen niet weten wat daar allemaal onder valt. Middels dit initiatief willen we aan het begrip wellness meer inhoud geven en mensen laten ervaren wat het allemaal is’, licht Sylvie Rademakers van Thermae Son in Son en Breugel toe.

De twaalf aangesloten bedrijven willen met de organisatie van de week een statement maken. ‘We hopen dat we het idee volgend jaar met meerdere saunabedrijven en misschien ook wel sportcentra veel groter kunnen uitrollen.’

Reageer op dit artikel