nieuws

Eerste ruimtehotel gelanceerd in 2011

Hotel

De eerste stappen voor een hotel in de ruimte zijn gezet. Ter voorbereiding op dit bijzondere plan is donderdag vanuit Rusland een satelliet gelanceerd. In 2011 moet het echte ruimtehotel gelanceerd worden.

Eerste ruimtehotel gelanceerd in 2011

Dat meldt Space.com. De gelanceerde satelliet, Genesis-2, is een kleinere versie van een door een Amerikaanse hotelbaas bedacht ruimtehotel genaamd Nautilus. Met Genesis-2 willen wetenschappers onder andere de kracht van opblaasbare modules testen.

Het Amerikaanse bedrijf Bigelow Aerospace van oprichter Robert Bigelow ontwikkelt het ruimtehotel. De Nautilus kost Bigelow Aerospace ruim honderd miljoen dollar. In 2011 wordt het hotel in de ruimte gezet. Het is onbekend hoeveel een overnachting in het bijzondere hotel kost.

Reageer op dit artikel