nieuws

Ehzerwold wil zelf betalen voor bushalte

Hotel

Hotel en landgoed Ehzerwold in het Gelderse Almen wil dat het vernielde bushaltehokje bij het horecabedrijf wordt vervangend. Ehzerwold wil er zelfs voor betalen. Maar de gemeente blijft nee zeggen.

Ehzerwold wil zelf betalen voor bushalte

Richard Ottenschot, directeur van het hotel en landgoed, stelt dat een zwaar gehavend bushokje niet bijdraagt aan een goede uitstraling van zijn bedrijf. Hij stelt dat de verwachtingen van gasten, die bij de halte uitstappen, minder worden wanneer ze de halte zien.

Daarom drong hij diverse malen bij de gemeente aan om het hokje te vervangen. Diverse malen ook kreeg hij nul op rekest. Ottenschot wil zo ver gaan dat hij zelf de kosten voor een nieuwe halte op zich neemt.

Ondanks het gulle gebaar van de horecaondernemer, blijft de gemeente bij haar standpunt de bushalte niet te vervangen. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er gekozen is om andere haltes te vervangen.

Daarnaast onderstreept de woordvoerder dat het de gemeente is die verantwoordelijk is en blijft voor de halte. ‘Bovendien gaat het niet alleen om de aanschaf, maar ook om het beheer van de bushalte’’, aldus de gemeentewoordvoerder in De Stentor.

Reageer op dit artikel