nieuws

Eindexamenkandidaten vertrekken naar de zon

Hotel

De speciaal georganiseerde examenreizen zijn populairder dan ooit. Beachmasters Jongerenreizen zag de verkoop van deze vakanties groeien met 50 %.

Eindexamenkandidaten vertrekken naar de zon

Uit gegevens van deze reisorganisatie blijkt dat vooral Bulgarije en Spanje in trek zijn. ‘Het Bulgaarse Sunny Beach is dé feestbestemming voor jongeren geworden,’ vertelt Michelle van Dijk van Beachmasters. ‘Het is een vakantieoord met ontzettend veel nieuwe hotels en appartementen waar het eten en drinken veel goedkoper is dan in andere Europese bestemmingen.’

Lloret de Mar staat steevast al jaren bovenaan de lijst van favoriete vakantiebestemmingen. Volgens van Dijk blijft de Spaanse Costa jongeren trekken, omdat ze heel goedkoop met de bus kunnen reizen.

SpringbreakLLoret

Een andere verklaring voor de explosieve groei examenreizen is SpringbreakLloret wat voor de eerste keer georganiseerd wordt. Het is de Nederlandse variant van het Amerikaanse Springbreak waar duizenden jongeren zich een week lang uitleven tijdens hun vakantie. Van Dijk: ‘Deze speciale examenreis naar Lloret de Mar is inclusief zeven avonden toegang tot exclusief voor de examenkandidaten georganiseerde feesten waar onder andere DJ Jean gaat optreden. Daarmee verschilt SpringbreakLloret van de ‘normale’ examenreizen. En dit concept slaat goed aan.’

Reageer op dit artikel