nieuws

Faillissement Hof van Saksen van de baan

Hotel

Het faillissement van het luxe vakantieoord Hof van Saksen in Drenthe is van de baan. Eind vorige week is de regeling met de investeerders in daden omgezet. Ze hebben 15 procent van hun inleg teruggekregen. De kans bestond altijd nog dat beleggers meer geld terug zouden eisen, maar dat had het Hof van Saksen niet overleefd.

Faillissement Hof van Saksen van de baan

Dit zegt Gijsbert van den Brink van de stichting die namens de beleggers in Hof van Saksen optreedt, tegen RTV Drenthe. De beleggers hebben afgelopen weekend 14,5 procent van hun ingelegde geld teruggekregen. Volgens Van den Brink is dat uiteindelijk nog een meevaller. ‘Beleggers hadden nergens recht op,’ zo zegt hij.

Volgens Van den Brink heeft het vakantiepark nu zekerheid als het gaat om haar bestaansrecht. ‘De banken kunnen nu verder zoeken naar een exploitant.’

Geld eisen van LTO Noord

Alleen beleggers die hebben ingestemd met de regeling hebben vijftien procent teruggekregen. Een deel van de investeerders kiest er voor om hun belegging te verhalen op beleggingsadviseur LTO Noord.

In totaal is door de ABN AMRO en de Rabobank zeven miljoen euro uitbetaald aan beleggers die het schikkingsvoorstel hebben aanvaard.

Reageer op dit artikel