nieuws

Figi onderzoekt kansen tophotel

Hotel

Hotel Theater Figi onderzoekt de mogelijkheid om een vijfsterrenhotel te starten in Zeist. Figi heeft het Broederhuis, een monumentaal kantoorpand in het centrum van de stad, op het oog. Momenteel is een haalbaarheidsonderzoek gaande.

Figi onderzoekt kansen tophotel

Dat laat Figi weten. Het veelzijdige horecabedrijf is met de eigenaar van het Broederhuis overeengekomen gezamenlijk de haalbaarheid van een vijfsterrenhotel te onderzoeken.

Wanneer de uitkomsten van het onderzoek positief zijn, dan ziet Figi kansen om het vijfsterrenhotel te exploiteren.

Als eerste stap in het haalbaarheidsonderzoek is door LA group Leisure & Arts Consulting de markttechnische haalbaarheid van dit tweede vijfsterrenhotel in midden Nederland onderzocht. Met een positieve conclusie, meldt directeur Theo Ruijs van Hotel Theater Figi.

Ruijs meldt dat een bijzonder detail is dat in 1850 de basis van het huidige Figi gelegd is vanuit het Broederhuis, door Zuckerbäcker Ludwig Traugott Wünsche, eenlid van de Broedergemeente die dat jaar een in 1902 door kok George Figi overgenomen banketbakkerij begon.

In 2009 zit Figi een eeuw op zijn huidige locatie in het centrum van Zeist, op een paar honderd meter van het Broederhuis.

Reageer op dit artikel